tiistai 1. kesäkuuta 2021

Pidetään maaseutu asuttuna ja elinvoimaisena

Suomalaisella maanviljelyllä, karjan- ja metsänhoidolla ovat pitkät perinteet, mitä pitää vaalia. Monet tilat ovat olleet saman suvun omistuksessa sukupolvien ajan, joita on kehitetty, kasvatettu ja hoidettu hyvin, jotta ne ovat voineet siirtyä seuraavalle sukupolvelle elinvoimaisina. Pelloilta saadaan laadukkaita viljatuotteita, maitotuotteet ovat antibiootti vapaita ja metsissä kasvaa jykevää puustoa sahoille ja tehtaille.

Maa-/metsätalous on maaseudun selkäranka, turvetuotanto ajettiin jo alas ”ilmastohumpan” takia, samoin ei saa käydä maataloudelle. Maatalous tuottaa Co2 päästöjä kuten muukin teollisuus, joita pitäisi vähentää, että päästäisiin tavoitteisiin. Suomen omat tavoitteet ovat 15-25v tiukemmat kuin EU:n ja Kiinan. Suomen Co2 päästöt ovat 0,2% ja Kiinan 26%, Kiina saastuttaa 6 tunnissa saman verran kuin Suomi vuodessa, siinä suhteellisuus. Maatalous ei tarvitse mitään rajoituksia, ettei käy kuten turvetuotannolle. Haluammehan syödä puhtaita suomalaisia vilja-/maitotuotteita, emmekä ulkolaisia, ei myöskään härkäpapua tai nyhtökauraa.

Maaseudulla asuu myös ihmisiä, jotka eivät saa elantoaan maataloudesta vaan työskentelevät toisella alalla tai kaupungissa, ovat etätöissä tai eläkkeellä ja tarvitsevat erilaisia palveluita. Mitä enemmän maaseudulla pystytään tarjoamaan palveluita, niin sen paremmin ihmiset siellä viihtyvät. Maaseudulta on vuosien varrella hävinnyt paljon palveluita, mikä on huono asia. Kuntien pitää huolehtia ainakin tietyistä peruspalveluista, koska kaikki eivät pääse kaupunkiin.

Maaseudun ja kaupungin välinen infra pitää olla kunnossa. Julkisen liikenteen pitää toimia, että ihmiset pääsevät liikkumaan, kaikilla ei ole omaa autoa. Teiden on oltava kunnossa niin kesällä kuin talvellakin, että liikkuminen on helppoa. Matka on yhtä pitkä molempiin suuntiin, pidetään yhteydet ja palvelut kunnossa ja eletään yhdessä rinnakkaiseloa maaseudulla ja kaupungissa.

Pasi Litmanen

Kuntavaaliehdokas (PS)

Lappeenranta 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Liikkumisen vapaus ja helppous