perjantai 23. huhtikuuta 2021

Suomen paras ilmastoteko on pitää yritykset kotimaassa

 

Maan päivän ja Pariisin ilmastosopimuksen viidennen vuosipäivän päivänä pidettävä ilmastohuippukokous pidettiin virtuaalisena Joe Bidenin koolle kutsumana. Kokoukseen osallistujat olivat ilmastoasioissa vaikutusvaltaisimmasta päästä. Tiedon mukaan 40 kutsuttua edustivat maailman suurimpia päästäjiä, talouksia ja maita, jotka ovat ilmaston edelläkävijöitä tai suursaastuttajia. Kutsuttuina olivat mm. Kiina, Venäjä, Iso-Britannia, Saksa, Ranska, Brasilia, Tanska, Norja, jne, mutta missä oli Suomi.

Niinpä, eipä ollut Suomea kutsuttu, eli ei kuulu 40 vaikutusvaltaisimman valtion joukkoon ilmasto asioissa, vaikka meitä suomalaisia yritetään viherpestä Suomen ilmastopolitiikalla. Tällainen lilliputtimaa kuten Suomi, ei noteerata suurissa neuvottelupöydissä juuri ollenkaan, tämä hyvä esimerkki siitä.

Pikkuisen Suomen on ilmeisesti tehtävä kaikkensa, että tulee huomatuksi ja pääsisi noihin suuriin pöytiin edes takariviin, kun yrittää olla ilmastoasioissa eturintamassa, mihin hintaan hyvänsä. Suomi mättää miljardi tolkulla rahaa ns. vihreään siirtymään ja rahat kerätään meiltä suomalaisilta kaikenlaisilla veroilla. Meidän verotuksemme on europan kärkiluokkaa ja viherpipertäjät haluavat vielä sitä kiristää oman ideologinsa takia.

Suomen Co2 päästöt ovat 0,2% maailman päästöistä/vuosi, EU+Britannia 9,3% ja maailman suurimman saastuttajan Kiinan päästöt ovat 26%. Suomi pyrkii hiilineutraaliksi 2035, EU 2050 ja Kiina 2060.  Ilmasto ja luonto ovat tärkeitä asioita ja niitä täytyy suojella, mutta järki käteen niissäkin asioissa, vaikka koko Suomi suljettaisiin, niin sitä ei huomattaisi missään, ei suurissa neuvottelupöydissä eikä Co2 päästöissä. Se on paras ilmastoteko Suomelta, kun saadaan pidettyä yritykset ja työpaikat Suomessa, ei myydä tai veroteta niitä ulkomaille, missä ne jatkavat tuotantoaan ja saastuttavat enemmän, kun meillä vähäpäästöisessä Suomessa.

 En ymmärrä mikä kiire Suomella on tehdä asioita nopeammassa tahdissa kuin muut, koska vain kulut nousevat ja suomalainen veronmaksaja maksaa laskun. Mennään samaa tahtia toisten kanssa eikä sooloilla niin ei tarvitsisi hakata päätä siihen kuuluisaan karjalan mäntyyn.

 

Pasi Litmanen

Kuntavaaliehdokas (PS)

Lappeenranta  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Liikkumisen vapaus ja helppous